dilluns, 17 de febrer del 2014

Eudald Carbonell al diari Ara (9 febrer 2014)

Ja n'havia parlat fa temps aquí



Fa uns dies el Diari Ara li va fer una interessantíssima entrevista al seu dominical, Ara Tu.
En reproduïm als fragments.

"S'extingirà aquesta espècie?
Com totes, sí, esclar. Tenim una possibilitat: podem transgredir la selecció natural amb la selecció cultural i tècnica. És a dir, que ens podem autotransformar. La revolució científicotècnica posa a les nostres mans uns mitjans que ens poden permetre la transhumanització, és a dir, la modificació directa per la pròpia selecció cultura."

[...]

"Tant de bo amb la crisi arribem al col·lapse i el sistema que vingui sigui més humà, més comunista en el sentit de la capacitat dels humans de repartir la riquesa i generar-la de manera conjunta, i que sigui d'un nivell educactiu més gran. I que no es basi només en el materialisme vulgar

Defineix-me col·lapse. És un terme que no sona gaire bé.
El col·lapse el tenim a sobre. De fet, ja estem col·lapsats. Sempre poso l'analogia amb un forat negre. De cop i volta això ens xucalrà i sortirem per un altre cantó, com si fos un forat de cuc. Sortirem impel·lits. I això, òbviament, portarà les conseqüències d'una restricció, una caiguda demogràfica, unes guerres terribles. No hi ha cap més manera de fer-ho. Probablement, com que el món està interconnectat, això ens tocarà a tots. I després en sortirem. Molt probablement, com que hi ha molta gent pensant, com que hi ha moltes actituds, com que hi ha molts canvis energètics, en sortirem amb molta informació abans d'acabar d'entrar. Però termodinàmicament jo penso que serà molt ràpid. I que de fet, si parlem en termes biològics, que perdrem un 20% de l'espècie no és cap problema.

Això vol dir que serà el col·lapse més anunciat de la història, del qual tindrem més informació, i tot i això no el podrem impedir?
Ho veurem per televisió. Per entendre-ho, és com un cos quan el metabolisme basal va fallant. Primer tens una diabetis, després tens una complicació al fetge i als ronyons, després la tens a l'aparell respiratori...Fins que finalment hi ha un xoc, el sistema per ell maeix no té capacitat de tornar-se a resituar i canvi de fase. L'únic intent que hi ha hagut de canviar un sistema social, polític, filosòfic i tal va ser la Revolució d'Octubre. I no va funcionar per moltes raons, perquè encara som mones sense cervell. El nostre cervell encara ha d'aprendre molt, però segurament després d'aquest col·lapse els fase de transició pròximes les farem nosaltres. Les dirigirem nosaltres. L'atzar deixarà d'actuar com a força fonamental a l'evolució, això és el que penso. Però això no és científic, això és una convicció".


Blog de l'Eudald Carbonell

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada