divendres, 7 de novembre del 2014

Contaminació: Gener del 2003. 2000 peixos moren al riu Onyar entre Riudellots i Girona

3 de gener 2003
La Generalitat arreplega 2.000 peixos morts per la contaminació del riu Onyar a Girona
http://www.vilaweb.cat/ep/ultima-hora/625424/20030103/generalitat-arreplega-2000-peixos-morts-contaminacio-riu-onyar-girona.html
La Generalitat ha arreplegat al voltant de 2.000 peixos morts després de l'episodi de contaminació del riu Onyar al tram comprès entre Girona i Riudellots de la Selva, segons ha informat avui la conselleria de Medi Ambient.

Els Mossos d'Esquadra, tècnics de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) i efectius del cos d'Agents Rurals van posar en marxa un dispositiu de control i investigació el passat 1 de gener, després de
trobar peixos morts per contaminació al riu, i van arreplegar mostres de l'aigua i dels animals per la seva posterior anàlisi.

Segons les dades disponibles fins ara, la investigació apunta a un abocament puntual d'una substància tòxica i els Mossos han obert diligències per un presumpte delicte ecològic.

La conselleria assegura que no s'ha observat cap impacte sobre la fauna piscícola riu avall, ni hi ha cap altre "fet destacable" a la resta del riu afectat per l'incident.


7 de gener del 2003
El Departament de Medi Ambient dóna per finalitzada la recollida de peixos morts a l'Onyar
notícia completa
http://premsa.gencat.cat/pres_fsvp/AppJava/notapremsavw/detall.do?id=69158&idioma=0

9 de gener de 2003
Medi Ambient exigirà al polígon de Riudellots el sanejament de les aigües residuals
http://www.324.cat/noticia/28969/selva/Medi-Ambient-exigira-al-poligon-de-Riudellots-el-sanejament-de-les-aigues-residuals

Aquesta és una de les respostes que el Departament de Medi Ambient s'ha plantejat arran de la contaminació del riu Onyar, que va causar la mort a centenar de peixos el Nadal passat. Aquesta contaminació va provocar l'expedient de cinc empreses del polígon de Riudellots, expedients que encara estan oberts, segons explica Espadaler. Ramon Espadaler considera que la proposta del Partit dels Socialistes d'ampliar la depuradora de Riudellots, que es va fer arran de la contaminació del riu Onyar, no és viable, sinó que el que cal és exigir que les empreses que generen aquestes aigües residuals s'ocupin de la neteja i no pas a la inversa.


13 de gener del 2003
El conseller Espadaler anuncia un major grau d'exigència en matèria de sanejament de les aigües residuals industrials
http://premsa.gencat.cat/pres_fsvp/AppJava/notapremsavw/detall.do?id=68976&idioma=0&departament=121&canal=121

"milers de peixos van morir ofegats per excés d’amoni a l’aigua. Aquest amoni provenia de diferents abocaments que superaven els límits normals i que eren d’origen industrial. En concret, d’indústries relacionades amb la manipulació de matèria orgànica. Segons Espadaler, “canviarem les regles del joc per fer-les encara més exigents en matèria de sanejament de les aigües residuals industrials”."

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada