dissabte, 6 d’abril del 2019

Per què no puc tenir l'aplicació Spotify (sueca) en català, el meu idioma?



L'aplicació per escoltar música Spotify és sueca.
Es troba disponible en 20 idiomes, menys en català.

El suec és una llengua que parlen 9 milions de persones a tot el món (wikipedia) que té un estat darrera que li dona suport.

En canvi el català, és parlada per 10 milions de persones (wikipedia) però en aquest moment sense un estat que li doni suport

Aquesta és la llista d'aplicacions o programes disponibles amb la nostra llengua:



2014


El 27 de novembre del 2014 es va iniciar una campanya de suport per demanar a Spotify que inclogués el català en la llista de les llengües traduïdes per a aquesta aplicació

FONT: Racó Català

Spotify, el programari suec que permet escoltar música de forma instantània, està disponible en 20 llengües diferents però no en català. És per això que ha sorgit una iniciativa, Sportify en català, que pretén aconseguir que s'inclogui la llengua catalana dins aquest programari.

La campanya defensa que programes com Firefox, Chrome, Skype, iTunes, Adobe, Windows, Linux i molts d'altres incloguin el català com a opció però en canvi Spotify encara no ho faci. Els impulsors d'aquesta plataforma critiquen a través del seu compte de twitter que no hi hagi l'opció d'escollir la llengua catalana però que en canvi sí que compti amb el menú en finès tot i tenir menys parlants que el català.



2018

Quatre anys més tard, SoftCatalà va engegar una altra campanya de suport

http://www.enderrock.cat/noticia/17695/batallant/perque/catala/arribi/spotify


Mentre que la gran majoria de serveis i productes de Google, Apple, Microsoft o Mozilla Firefox ja es poden trobar en català, una de les plataformes més importants de música en streaming, Spotify, encara no ha fet el pas. És per això que fa dues setmanes des dels grups de discussió de Softcatalà es va començar a promoure la iniciativa de demanar a la marca sueca que fes l'ampliació lingüística.

A través d'un comentari a la secció d'idees de Spotify Community, s'ha demanat a la plataforma que inclogui el català a la seva aplicació. La proposició es pot votar, i de moment té prop de 700 vots. El post argumenta que mentre que països com Bèlgica, el Canadà o Suïssa tenen el servei en dues llengües, a Espanya només hi ha una única opció idiomàtica. Alhora, es pregunta per què els andorrans no poden tenir Spotify en la seva llengua oficial.

Aquest juliol Spotify va arribar als 83 milions d'usuaris amb servei prèmium i als 180 que l'utilitzen gratuïtament. D'aquesta manera, consolida el seu domini com a servei de streaming més popular, per sobre de marques com Apple Music.



Aquella campanya va aconseguir 1.542 signatures

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada