dissabte, 29 de juny del 2019

Un grup d'extrema dreta alemanya "va utilitzar les dades policials per compilar la llista de morts (The Guardian)

Font: The Guardian (28 de juny del 2019)

Un grup d'extrema dreta alemanya va recopilar una "llista de morts" d'objectius pro-refugiats accedint als registres policials, després va emmagatzemar armes i va ordenar que les bosses i la calç es matessin i eliminessin les seves víctimes.
El fiscal general d'Alemanya havia investigat Nordkreuz (Creu del Nord) des de l'agost de 2017 per la sospita que el grup estava preparant un atac terrorista.
Segons informes, els membres de 30 membres del grup tenien vincles estrets amb la policia i els militars, i almenys un membre estava encara ocupat a la unitat de comandaments especials de l’oficina estatal d’investigacions penals.



En el passat, es va informar que Nordkreuz era part del moviment de supervivència "prepper", els seguidors de la qual es preparen per a escenaris del judici final, com ara el col·lapse de l'ordre social imperant.
No obstant això, un informe de RedaktionsNetzwerk Deutschland, una agència de recerca amb seu a Hannover amb enllaços a diaris regionals més petits, va suggerir que el grup estava preparant activament el terreny per a un atac massiu contra enemics polítics.
Els membres es van comunicar a través del servei de missatgeria xifrat Telegram i van accedir a ordinadors policials per recollir gairebé 25.000 noms i adreces de polítics locals que havien participat activament en els esforços cívics durant la crisi dels refugiats el 2015, segons l'informe.
Sembla que membres del partit del SPD, els Verds, Die Linke i la CDU d’Angela Merkel es van centrar en la política local als est de Mecklenburg-Vorpommern i Brandenburg.
El grup també havia demanat 200 bosses de cos i calç, que es poden utilitzar per accelerar la descomposició d'un cadàver i cobrir la seva olor.
Tres membres de Nordkreuz van ser investigats per separat per un fiscal de Schwerin per la possessió il·legal de més de 10.000 bales, així com armes de llarg i curt abast.
Es diu que el grup nega haver planificat l’assassinat de la gent de les llistes.
L'informe va arribar unes poques setmanes després de l'assassinat d'un polític pro-refugiat per un extremista de dreta , i enmig d'un creixent debat sobre si l'agència alemanya d'intel·ligència interna, el BfV, ha subestimat l'amenaça que representa el militant fins ara.
L'informe anual de BfV de dijous va assenyalar una lleugera caiguda del nombre de delictes per part dels grups d'extrema dreta registrats el 2018, però també un augment del nombre de delictes violents comesos per aquests grups.
El nombre total de simpatitzants per a posicions extremistes a l'extrem dret, l'extrem esquerre i l'islamisme van augmentar lleugerament durant l'any passat, segons l'informe.
No va fer cap esment de Nordkreuz, fomentant la crítica que l'agència havia deixat de banda els ulls a l'amenaça del terrorisme neonazi.



A principis d’aquesta setmana, l’extremista extrema dreta detingut Stephan Ernst va 
confessar haver assassinat al polític de la CDU Walter Lübcke . El 2 de juny, el cap del govern regional de Kassel va ser trobat mort fora de casa seva.
Dos homes més van ser arrestats durant el cas el dijous, un per vendre l’arma presumptament usat en l’assassinat, l’altre per sospita d’iniciar el contacte entre el venedor d’armes i Ernst.
Segons informes, Ernst va reconèixer que es va indignar pels comentaris de Lübcke en una reunió de l’ajuntament a la qual va assistir a l’octubre de 2015. A la reunió, que es va celebrar per discutir un nou refugi de sol·licitants d’asil, Lübcke va dir: “Cal valorar aquí. I els que no ho facin poden deixar aquest país en qualsevol moment si no els agrada. Aquesta és la llibertat de tots els alemanys. "

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada