Un dels debats més candents entre el món ecologista és nuclear sí o nuclear no.
James Lovelock en els seus darrers anys de la seva vida va fer una sèrie d'afirmacions polèmiques, com per exemple que si tens un terreny no cal plantar-hi arbres per afavorir que hi hagi vida. Ell va fer-ho i al cap d'uns anys se'n va penedir. Després de la seva experiència proposava deixar el terreny i que de les primeres herbes en sortirien arbustos i d'aquests el primer arbre, d'aquesta manera hi ha un creixement potser més lent però més complet amb totes les capes ben definides.
Una altra dels seus pensaments polèmics era que davant del canvi climàtic ja estàvem fent tard i que les energies renovables no podrien substituir l'electricitat que provenia dels recursos fòssils, sinó que el camí més ràpid i que generava menys CO2 era invertit en nuclears.
Doncs ara ens trobem que l'urani està arribant al seu pic si és que no hi ha arribat ja. I independentment del que diguin els estats amb els valors o reserves de les mines d'aquest mineral, un dels indicadors més clars és la llei de l'oferta i la demanda i en el darrer any el preu ha pujat un 50% tal i com es veu en aquesta gràfica. Turiel ja fa temps que en parla en les seves xerrades i intervencions al mitjans de comuicació.
En aquesta gràfica hem marcat els punts d'inflexió.
Haurem d'estar atents a la seva evolució (hem marca la petanya ALL, tots els anys)