dilluns, 14 de desembre del 2015

Petroli: el barril de Brent continua baixant (37,79$)

El barril de referència a Europa, el barril Brent continua baixant.

Aquí se'n pot veure l'evolució (NASDAQ)

Captura del gràfic dels darrers 10 anys

Dades actualitzades aquí (1989-2015)




"Un informe intern confidencial preveu que anirà perdent quota fins a l’any 2019, segons Reuters. L’agència va accedir a l’esborrany de l’estratègia de l’OPEP a llarg termini, que preveu que la quota de mercat del conjunt dels estats que en formen part -amb una oferta al voltant dels 30 milions de barrils diaris el 2015- caurà lleugerament fins al 2019, si no és que la producció dels estats que no formen part de l’OPEP s’alenteix més del previst."

"algunes veus indiquen que l’OPEP ja no controla el preu del petroli. Així ho ha dit Alexander Nóvak, ministre d’Energia de Rússia, un altre dels països que estan patint la situació."

Les previsions

Amb aquesta situació, la majoria de previsions vaticinen petroli barat. El mercat de futurs situa en 60 dòlars el preu del barril el 2020. L’agència de qualificació Moody’s ha revisat a la baixa les seves previsions de preus del petroli Brent -de referència a Europa- i Texas -de referència als Estats Units- perquè la perspectiva d’increment de l’oferta per part dels productors superarà àmpliament el creixement de la demanda. Moody’s rebaixa per al 2016 el preu mitjà del Brent de 53 a 43 dòlars, mentre que ressitua el preu del Texas en 40 dòlars, lluny dels 48 previstos inicialment.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada