dimecres, 31 d’octubre del 2018

El tuitaire Bernat Deltell parla de l'Strategic Forecasting Inc (CIA a l'ombra)




Twitter té aquestes coses: a vegades trobes un fil que de tant increïble podria ser cert o mentida
Jutgeu-ho vosaltres mateixos.
Bernat Deltell amb 38.000 seguidors es defineix com:




Llicenciat en periodisme, filologia i música, una combinació letal. Anàlisi.
Pare de dos escaterets. Productora El Far Blau. Somnis? Rick Davies i Indiana Jones

També té un blog on hi apareix aquest mateix post 


FONT ORIGINAL

1) Strategic Forecasting Inc. (Stratfor) és una empresa privada nord-americana especialitzada en serveis d'intel·ligència i espionatge. Se la considera la CIA a l'ombra i la seva principal activitat és l'assessorament en seguretat i intel·ligència als governs que ho sol·liciten.

2) L'activitat de Stratfor és coneguda per tothom, fins i tot té una web on es poden consultar alguns dels seus anàlisis de política internacional que publiquen amb regularitat. Tot transparent, tot net. Pagues i tens accés a certa informació. I això és el que fan alguns governs.

3) Doncs bé, resulta que WikiLeaks va anunciar la filtració de més de 5 milions de correus electrònics interns de Stratfor el febrer de 2012. Wikileaks va facilitar aquesta informació a alguns i escollits mitjans de comunicació. Al darrera d'aquesta filtració hi havia Anonymous.

4) El 19 d'agost de 2012 els amics del @diariARA publicaven aquesta informació:
"La 'CIA a l'ombra' veu Catalunya com un possible futur estat.
Un informe de l'agència Stratfor destapat per Wikileaks situa l'independentisme català al nivell d'Escòcia i per sobre del basc".


5) Aquest informe analitzava 35 zones del món (la majoria europees) i les classificava en cinc graus o nivells. El grau 1 seria per a aquelles zones amb un suport molt baix a la independència (Galícia) i el cinc una independència de facto (Ossètia del Sud).

6) Doncs bé, Stratfor situava Catalunya com a exemple de grau tres, un nivell en què l'independentisme "és un objectiu declarat però la regió no farà servir la violència per aconseguir-lo". És al mateix nivell que Escòcia o les Illes Fèroe.
Repeteixo: aquest anàlisis és de 2012!

7) Efectivament, aquest anàlisi que gràcies a wikileaks es va poder conèixer data de 2012, i l'11 de setembre d'aquest any és quan es produeix la manifestació independentista més nombrosa de la història de Catalunya (fins a aquell moment).

8) Explico aquesta anècdota perquè a vegades (massa vegades) pensem que tot allò que fem no serveix de res, que ningú ens mira i bla, bla  bla...
I resulta que mesos abans de la manifestació de l'11S de 2012 molts governs ja tenien damunt la taula un informe de Catalunya i Escòcia.

9) Stratfor continua fent informes públics sobre Catalunya, Espanya i el món, però aquells que envia als governs continuen ocults (lògicament) als ciutadans. Però ja que parlo de Stratfor m'agradaria recordar l'informe d'una altra agència d'anàlisi, en aquest cas alemanya.

10) Es tracta de Stiftung Wissenchaft und Politik (SWP), un think tank que des de fa més de 50 anys assessora els governs alemanys bàsicament en política exterior.
I l'SWP va enviar un informe al govern d'Angela Merkel sobre les conseqüències que podia tenir l'extradició 11) del president @KRLS a Espanya. Aquest informe, que data de principis d'abril quan Puigdemont ja està detingut, aconsella al govern alemany "pressionar a favor d'una solució negociada entre Barcelona i Madrid" i "demanar a les parts implicades que entaulin un diàleg".

12) Per tot això, l'SWP crida les autoritats alemanyes a "enviar senyals de distensió" i proposa el govern basc d'Urkullu com a mediador.
Assegura, aquest think tank alemany, que la tasca d'internacionalització del procés català va en augment i està "donant fruits".

13) Per acabar, una observació. Un cop llegit l'informe de Stiftung Wissenchaft und Politik (més de 50 anys d'experiència en assessorament als diferents governs alemanys) t'adones que s'ha complert tot el que es podia llegir entre línies: Puigdemont no ha estat extradit

i 14) i Rajoy i el seu equip fora. I el PNB i el govern basc pel mig.
Casualitat? Qui sap...

Vinga, i ara tornem a agafar els mocadors de paper per plorar una miqueta i lamentar-nos que ningú ens mira, que ningú ens fa cas, que estem sols, que ningú ha mogut un dit. En fi...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada