divendres, 26 de juliol del 2019

Joan Báez visita Carme Forcadell a la presó

Font: elMon
Quico Sallés



Matí especial a la presó de Mas Enric, a Tarragona. L’habitual taller de ràdio de les internes, on hi participa la presidenta del Parlament i presa política, Carme Forcadell, ha tingut una convidada especial, la cantautora Joan Baez. Una jornada que ha sorprès Baez, que a més del record i després de lliurar el seu suport a Forcadell, s’ha endut unes arrecades que li han regalat les internes.

Baez, acompanyada de la cantautora ebrenca Montse Castellà, i de l’activista d’Aminista Internacional, Bill Shipsey, ha pogut enraonar amb Forcadell. De fet, la presidenta ha pres part de l’entrevista que les internes li han fet a la cantautora entremig de mostres de flamenc, rap i folk.En sortir de la presó,

Baez ha volgut incidir en el 
seu suport al procés català. De fet, també es va trobar amb Carles Puigdemont a Waterloo. “He vist una dona forta”, ha insistit malgrat les condicions de la presó. També ha volgut traslladar el missatge de solidaritat amb el moviment català amb l’esperança que sigui entès en el marc internacional. De fet, segons ha pogut saber El Món, també ha visitat l'exdiputada de la CUP, Anna Gabriel.

“Està clar que la situació és injusta amb els vostres presos polítics i exiliats. M’hi sento propera i m’agradaria fer tot el que pugui”, va anunciar en una entrevista al FAQS de TV3 on va avançar que visitaria els presos. La promesa s’ha complert i ahir en un concert a Sitges va cantar als presos polítics amb qui se “sen rpopera”. De fet, en declaracions en sortir de Mas Enric ha recordat que tota la vida s’ha dedicat a defensar causes com la catalana.

DIARI ARA

Baez sempre ha tingut un esperit combatiu. En una entrevista que li van fer el març de l'any passat, la cantautora de 78 anys no descartava acabar a la presó: “El meu fonament, l’acció política no violenta, ja existia abans que jo comencés a cantar, i totes dues coses són una segona naturalesa per a mi. Per tant, no descarto la possibilitat de la desobediència civil i fins i tot d’anar a la presó. Algú ho haurà de fer. Ara que hi penso, potser té mèrit haver portat la flama, i la gràcia ara és anar passant la torxa”.



ElNacional (ahir)

La cantautora i coneguda activista pels drets humans, Joan Baez, visitarà demà la presó de Mas d'Enric, on hi ha reclosa la presidenta del Parlament Carme Forcadell, amb la qui es reunirà, després de participar en una actuació dels presos. Baez acudirà acompanyada del també activisa pels drets humans i fundador d'Art for AmnestyBill Shipsey.
La idea que l'emblemàtica cantautora nord-americana, que va actuar ahir al Festival de Jazz de Sant Sebastià, visités Forcadell, va sorgir de la conversa que va mantenir a començaments de juliol amb el president a l'exili,
Carles Puigdemont, a Gant.

Posteriorment, Puigdemont va assistir al concert i Baez li va dedicar Rossinyol.
Joan Baez ha deixat clar el seu suport a l'independentisme de manera pública a través del seu compte de Twitter.




INFORMACIÓ RELACIONADA

500 diputats de 25 països signen un manifest a favor de l'alliberament de Carme Forcadell

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada