diumenge, 30 d’agost del 2020

Chris Martenson i el Crash Course o com preparar-se per possible col·lapse?



En Chris Martenson és un científic i analista econòmic nordamericà que ha treballat per empreses molt importants.
L'any 2008 va idear el Crash Course, un tutorial de 22 temes on s'expliquen alguns conceptes bàsics de d'economia, energia, peak oil. (traduït al castellà, francès i alemany).

Al seu twiter es presenta com a:

"Pare, autor, observador financer obsessiu, científic format, amb experiència en negocis
Vaig fer canvis profunds en el meu estil de vida a causa del que veig venir."



Existeix una versió més actualitzada del 2014 de 26 episodis però sense traduccions
Els trobareu aquí
(En total són 4 hores 39 minuts)

També existeix una versió accelerada d'una hora de durada

dimecres, 26 d’agost del 2020

Superfície de gel a l'Àrtic (dimarts 25 d'agost del 2020)

 Si la tendència continua igual, aquest any podria ser el segon amb menys extensió de gel a l'àrtic.
La línia blava indica les dades d'aquest any. La línia discontínua, l'any 2012, rècord.

Hem deixat les línies dels anys que encara no han estat superats pel 2020: el 2019, 2016 i 2007

Podeu seguir les dades diàriament al link del JAXA

Del dia 7 al 23 de setembre de cada any és quan hi  ha el punt més baix.


dissabte, 22 d’agost del 2020

ElPlural: Juan Carlos es un depredador sexual. Este Borbón tiene 20 hijos naturales


En aquesta entrevista de ElPlural de dissabte 22 d'agost del 2020 un coronel de l'exèrcit espanyol que ha escrit molts llibres sobre l'emèrit, diu el següent: 

"El emérito siempre ha sido un bocazas, un macho alfa de medio pelo"



Definició de la Viquipèdia de l'entrevistat 

Son pocos los nombres que se han conocido de las amantes del Rey Emérito. Tanto, que es complicado recabar más de cinco nombres del tirón. Sin embargo, la cifra de mujeres que se relacionan con Juan Carlos I no deja de crecer.
Si hace un mes la lista era de 
1.500, la lista actual ronda las 5.000.

Así lo asegura Amadeo Martínez Inglés, coronel retirado del Ejército, que narra en su libro Juan Carlos I. El rey de las cinco mil amantes (Chiado Editorial) las aventuras extramatrimoniales del monarca. Según cuenta, ha costado mucho que el libro viera la luz, ya que aunque hubiera muchas editoriales interesadas en su investigación, ninguna se ha atrevido a publicarla.

¿Como conoce usted la vida íntima de Juan Carlos?

En el Ejército, más bien en su cúpula y en sus Estados Mayores donde yo he trabajado bastantes años, siempre hemos estado muy al tanto de la vida de Juan Carlos de Borbón prácticamente desde su llegada a España siendo un niño así como en las sucesivas etapas de su vida como cadete en las Academias Militares españolas, en los años de su formación posterior de carácter universitario, sobre todo, a partir de noviembre de 1975 cuando accedió al trono de España tras la muerte del dictador.

Franco siempre quiso tenerlo bajo su mirada inquisitorial porque a pesar de que había consensuado con su padre, el conde de Barcelona, la educación del príncipe en nuestro país con vistas a la reinstauración de la monarquía borbónica, no se fiaba de él y quería estar al tanto de cualquier “traición” suya a su persona o al régimen que representaba dadas las malas relaciones con Don Juan de Borbón.



[..]

Porque no han querido los políticos y los periodistas de este país que las conocían perfectamente a través de mis libros y mis escritos publicados desde el año 1993 en el que lancé a las librerías el primero de ellos dedicado a la figura de rey Borbón y sacando a la luz pública su protagonismo en el 23-F. Durante años me he dedicado a enviar Informes al Congreso de los Diputado, al Senado, a la Fiscalía General del Estado, etc, con resultado nulo. En este país primaba el blindaje de la monarquía y, en concreto, de la figura pretendidamente salvadora de la democracia española de Juan Carlos de Borbón.




El primer dels 6 llibres que ha escrit

[..]

Remata l'entrevista amb aquesta resposta:

¿Pueden aparecer más?

No lo creo. Todas las actividades ilegales de este sujeto a lo largo de sus casi ochenta años de vida activa personal y pública las he diseccionado, punto por punto, en los seis libros y centenares de artículos que le he dedicado en los últimos treinta años.

En este país todo el mundo y, especialmente, las élites políticas, sociales y periodísticas que las conocían perfectamente callaron una y otra vez de una forma asquerosa, vomitiva, culpable.

Ahora, todo el mundo se rasga las vestiduras ante un rey despreciable, presuntamente ladrón, defraudador, adicto al sexo y a las juergas permanentes que nos ha engañado a todos y que todavía mantiene en el extranjero millones de euros robados al pueblo español.
Que cada cual asuma sus culpas.
Yo, evidentemente, estoy tranquilo y orgulloso de mi labor. Por lo menos para la historia he desentrañado la mísera vida y la figura despreciable del penúltimo Borbón que ha reinado en este país.



A su hijo, el último, un pobre hombre incapaz, le quedan días, semanas, tal vez meses para coger los bártulos y decir adiós a un país que le pondrá con todo gusto un hermoso “puente de plata” pues está el pobre de los Borbones hasta el forro de sus 'mascarillas'.
  

Més informació de l'entrevista (resumit i traduït al català):

En contra del que pensa molta gent, l'Exèrcit, sobre tot el més potent, el de Terra, mai ha estat monàrquic i menys, joancarlista, doncs des de la rebel·lió militar del 1936 es va convertir en franquista.  Aquesta forma de pensar de la majoria de militars ha propiciat que la figura de Joan Carles hagi estat vigilada en lupa durant anys.

Hi havia un "pacte dels editors" per a blindar el rei, els polítics, periodistes perquè la gent del carrer no no conegués mai.


La Reina Sofia

Al gener del 1963 de tornada del viatge de noces li va plantejar la idea del divorci al dictador Franco. Ell els va dir que si volien ser reis algun dia, havien de seguir en un matrimoni perfecte i tenir un hereu el més aviat possible.

dijous, 20 d’agost del 2020

Àrtic: dades d'extensió del gel d'ahir dimecres 19 d'agost del 2020

 

Continuem vigilant si aquest any es podria trencar el rècord de mínima extensió del 2012, ja que en aquells dies la superfície era menor que en altres anys. Ara, aquesta caiguda s'està moderant fins al punt del 2019. Però això no ho sabrem fins d'aquí 25 dies aproximadament, al voltant del 15 de setembre, on s'esdevé el mínim anual.

En el següent gràfic només hem deixat visibles les línies del 2012 (rècord), el 2019 (segona dada mínima), el 2016 i la de l'any actual

Dia a dia, podeu seguir-ne l'actualitat en el següent link del JAXA



Asteroide 2020 QG: ahir en va passar un de molt a prop (3.000) km

Sol haver-hi una xarxa d'observació d'asteroides i altres cossos que vigilen els més perillosos, però a vegades passen coses imprevistes com el que va passar ahir.

Es va detectar un asteroide 6 hores abans que passés perquè venia del sol.

Dades de l'asteroide

Nom:
2020 QG
Mida: com un cotxe (4-5m)
Velocitat: 44.000 km/h
Composició: desconeguda

Un dels primers a comunicar-ho a TW és Joan Anton Català







Un altre tuitaire, Jordi Gil n'ampliava la informació




En la següent imatge veiem la proporció de l'esdeveniment tenint de referència diferents punts:
1-l'Everest (8 km),
2-la capa d'ozó (50 km)
3-l'òrbita de l'Estació Espacial Internacional ISS (400 km) 
4-i finalment l'asteroide 2020QG a 3.000 km







3000 km és la distància en línia recta entre Barcelona i Moscou.




En aquesta altra entrada d'aquest blog, hi trobareu més informació sobre els impactes de meteorits més destacats.

Els asteroides de menys de 50 metres solen desintegrar-se a l'atmosfera.

dimarts, 4 d’agost del 2020

Àrtic: dades d'extensió del gel d'ahir dilluns 3 d'agost del 2020

Les dades d'extensió del gel de l'àrtic sempre són del dia anterior.
Fa unes setmanes la línia indicava que aquest any es podria trencar el rècord de mínima extensió del 2012, ja que en aquells dies la superfície era menor que en altres anys. Ara, aquesta caiguda s'està moderant fins al punt del 2019. Però això no ho sabrem fins d'aquí 40 dies aproximadament, al voltant del 15 de setembre, on s'esdevé el mínim anual.

En el següent gràfic només hem deixat visibles les línies del 2012 (rècord), el 2019 (segona dada mínima) i la de l'any actual

Dia a dia, podeu seguir-ne l'actualitat en el següent link del JAXA