dilluns, 11 d’octubre del 2010

Earthship: un exemple de prop de València

L'Òscar i la Lisa van estar 4 anys per a construir aquesta casa amb el sistema Earthship prop d'Alzira.
Podreu veure'n el resultat en el següent vídeo.

http://oscarlisabuild.blogspot.com/2008/12/another-tour-of-house.html

Càlcul de cúpules


Una cúpula és un element molt resistent en el món de la construcció.
N'hi ha de diferents models: 2v, 3v, 4v, 5v i 6v.
Les més complexes i resistents són les 6v que vol dir que necessitarem 6 mides diferents per a montar-les, per a les 2v només, 2.
A continuació mostrem dos enllaços que permetran calcular quines han de ser aquestes mides a partir d'un radi de cúpula desitjat.

http://www.desertdomes.com/dome6calc.html

http://www.byexample.com/library/calculators/geodesic_dome_calculator/

http://simplydifferently.org/Dome

dissabte, 9 d’octubre del 2010

Earthship: Garbage Warrior


Què fan les llaunes de cervesa, pneumàtics i ampolles d'aigua tenen en comú? No molt menys que siguis renegat arquitecte Michael Reynolds, en cas en què s'inclouen eines d'elecció per a la producció de massa tèrmica i l'habitatge d'energia independent. Durant 30 anys de Nou Mèxic amb seu a Reynolds i els seus deixebles verds han dedicat el seu temps a promoure l'art de "Earthship Biotectura" mitjançant la construcció de l'autosuficiència, les comunitats fora de la xarxa, on convergeixen el disseny i funció en l'harmonia ecològica. No obstant això, aquestes estructures experimentals que desafien les normes de l'estat crear conflicte entre Reynolds i les autoritats, que estan recolzats per les grans empreses. Frustrat per la legislació antiquada, grups de pressió de Reynolds per al dret de crear un lloc de prova de vida sostenible. Mentre que els polítics brunzit i ha, la Mare Natura vagues, deixant a les comunitats devastades pels tsunamis i huracans. Reynolds i el seu equip d'aprofitar l'oportunitat de prestar els seus coneixements pioners als que més ho necessiten. Van disparar més de tres anys i en quatre països, Garbage Warrior és un retrat puntual d'una determinada visió de futur, un heroi del segle 21.

Podeu veure'n la versió sencera (1h 27 minuts) subtitulada en castellà aquí

L'Institut d'Art i arquitectura de California (CALEARTH) es va fundar l'any 1986 per Nader Khalili qui va millorar una tècnica innovada per la NASA per a construccions a la Lluna i Mart a base d'un gran caneló de terra. També s'ha aplicat aquesta tècnica en campaments de refugiats de l'ONU.

En la mateixa web podreu veure vídeos de construcció i variants sobre aquesta tècnica.

L'esfera de Sao Paulo: cases extremes

En el següent link es pot veure questa espectacular casa del Brazil totalment esfèrica ( durada vídeo 5 minuts)

natural homes. org = mapa de les cases fetes prop de casa nostra

naturalhomes.org és un lloc web que informa dels diferents tipus de construccions naturals arreu del món. Fang, bales de palla, pneumàtics (EarthShip) o d'altres conformen estan present en un mapa de Google Maps en aquest enllaç.