divendres, 4 de març del 2011

Personalitats i pensaments del futur (III): Chris Martenson

Darrera d'aquesta cara somrient hi ha un pare de 3 fills petits, un autor i un observador obsessiu.
Es va formar com a científic, amb experiència en el negoci, ha realtizat canvis profunds en el seu estil de vida com a resultat del que veu venir.
En primer lloc, jo no sóc economista. Estic entrenat com un científic, després d'haver completat els dos un doctorat i un programa post-doctoral a la Universitat de Duke, on em vaig especialitzar en neurotoxicologia. Us dic això perquè la meva àmplia formació com a científic informa i orienta com penso.

Dedueixo a partir de dades, desenvolupament d'hipòtesis, i contínuament tracten d'acceptar o rebutjar la meva hipòtesi basades en l'evidència disponible. Deixo que les dades em diu la història.


Abans: Era un professional de 40 anys que havia treballat el seu camí fins a esdevenir el vicepresident d'una gran empresa internacional de Fortune 300 i estava vivint en una casa amb 5 banys a primera línia de platja, a Mystic, CT. Els meus tres fills es trobaven a punt d'entrar a l'escola pública, i la meva cartera d'inversions estav sent gestionada per un agent en un gran institució. Realment no coneixia a cap dels meus veïns, i molts dels meus connexions locals eren superficials en el millor dels casos.

Després: Sóc una persona de 45 anys d'edat que voluntàriament ha acabat el seu ex alts salaris, d'estatus alt càrrec, ja que semblava una desviació innecessària de les tasques reals a la mà.
Els meus fills són educats a la llar i la casa gran a Mystic va ser venuda el juliol de 2003 en la preferència per un lloguer de quart de 1,5 en les zones rurals de l'oest de Massachusetts.  

El 2002, vaig descobrir que el meu agent no va ser capaç de navegar per un mercat baixista, i jo he estat la gestió de les nostres inversions des de llavors. 

Des de llavors, la meva cartera ha guanyat 166%, el que dóna un guany anual compost de 27.8% durant cinc anys consecutius (mentre que el meu agent, per mantenir-me en l'assortiment habitual de les poblacions, s'han anotat mi un retorn del 38%, o 8,39% / any).
Jo conreo un jardí cada any, conservo els aliments, sé com elaborar cervesa i vi, i criar gallines. 

He examinat acuradament cada sistema d'ajuda (aliments, energia, seguretat, etc), i per a cada un d'ells he descobert ni un mitjà de ser més autosuficients o una manera de fer-ho sense.


Però, el més important, ara sé que el descriptor més important de la riquesa no és la meva tinences de dòlars, però la profunditat i riquesa de la meva comunitat.

Chris Martenson comença a informar-se i durant 5 anys es dedica a elaborar el Curs del Crash on analitza
les possibles crisis que s'esdevindran aviat: econòmica, energètica, demogràfica, ecològica, ...
A partir d'aquí publica el seu treball, fa una pàgina web (chrismartenson.com) i comença fer conferències arreu ( EE.UU, Islàndia, parlament anglès, etc)

Més informació