dimarts, 22 d’octubre del 2013

Descoberta i conquesta catalana d'Amèrica, d'Enric Guillot

En un article de Vilaweb, Els quinze llibres més atacats o censurats per la nova inquisició "constitucional" espanyola, he trobat un altre llibre que tracta la suposada catalanitat de Cristòfol Colom




Quizè llibre: "Descoberta i conquesta catalana d'Amèrica " d’Enric Guillot.
Aquest llibre exposa amb arguments algunes de les proves documentals que ha trobat l’autor al voltant de la presència dels catalans en les gestes de la descoberta d'Amèrica.
És una edició trilingüe (català, castellà i anglès) i en gran format il.lustrat a tot color, permetent veure d'una forma clara i concisa gran part de la iconografia i cartografia en què es basa l'autor. Conté 4 mapes, portolans i gravats (s.XV-XVIII) de museus de tot el món, així com diversos mapes històrics per a poder situar-los en el seu context.La gran novetat d'aquest llibre és que la investigació s'ha fet íntegrament emprant internet com a eina de recerca. I així ho explica l'autor en el pròleg: "...navegant per la xarxa vaig trobar un mapa antic amb una senyera catalana sobre el continent americà. El mapa anava acompanyat del següent text explicatiu: Mapa de l'Atlàntic Nord, cartografia portuguesa del segle XVI...".El llibre revisa les teories tradicionals que plantegen l'origen català de Cristòfor Colom (teoria de Lluis de Ulloa i Cisneros), com també d'altres conqueridors, i la major o menor contribució catalana i valenciana a la magna empresa de la colonització d'Amèrica. 
Les conclusions a què arriba han despertat més recels que no alabances entre la comunitat acadèmica, però en canvi estan guanyant seguidors entre la gent i alguns investigadors de dins i fora del país. 


ENTREVISTA AL ELPUNTAVUI 10 -octubre - 2012

"Quins són els orígens de Cristòfor Colom? Són catalans?
És un personatge català 100%, no pot ser de qualsevol altre lloc. Li donen uns títols per llei que només poden donar a catalans de família reial. Eren títols de la corona catalana, no existien a Castella."

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada