dimecres, 3 d’octubre del 2018

Vam votar, fem-ne via! (diumenge 7 d'octubre del 2018) cadena humana de Sant Julià de Ramis a Aiguaviva


Segons ElPuntAvui, ahir hi havia 3.600 persones apuntades de 16.000 que se'n necessiten
Apunta't



FONT: ElPuntAvui

L’organització calcula que es necessiten 16.000 persones
L’ANC Gironès fa una crida a la mobilització per omplir aquest diumenge 7 d’octubre la cadena humana que a partir de les 17.14 h unirà Sant Julià de Ramis amb Aiguaviva. La iniciativa Fem-ne viaconsta de 27 trams de 500 metres cadascun i quan falten quatre dies per dur-la a terme tenen plens els dos trams inicials –comença al pavelló de Sant Julià i continua fins a la rotonda del carrer Major de Sarrià a l’ajuntament– i els dos finals –que s’inicia al quilòmetre 4,5 de la carretera de Santa Coloma fins a la plaça 1 d’Octubre, a Aiguaviva–. S’ha escollit com a punt d’origen de l’itinerari el pavelló de Sant Julià i com a punt d’arribada la plaça d’Aiguaviva perquè van ser llocs referents de les càrregues policials l’1 d’octubre a les comarques gironines. A banda de denunciar, un cop més, la brutal repressió policial de l’Estat espanyol, la iniciativa, una rèplica a escala gironina de la Via Catalana de la Diada del 2013, “vol reclamar que es faci efectiva la República guanyada a les urnes”.
L’organització ha calculat que es necessiten 16.000 persones per poder agermanar els quatre municipis (Sant Julià de Ramis, Sarrià de Ter, Girona, Vilablareix i Aiguaviva). De moment, hi ha inscrites 3.600 persones. Fonts de l’ANC Gironès confien que passats els actes de commemoració de l’1 d’octubre “els ànims continuïn amunt” i que augmenti el nombre d’inscripcions. Amb tot, fan una crida general, no només als veïns dels municipis gironins sinó també als de la Selva i el Pla de l’Estany, a afegir-se en uns trams determinats, i per extensió, també demanen la implicació de totes les comarques gironines.
Zones per reforçar
Demanen als participants que s’inscriguin per omplir especialment els trams centrals, del 16 –la carretera de Santa Coloma a la benzinera Cepsa– al 19 –a la mateixa carretera de Santa Coloma, des del dipòsit de la policia municipal a la rotonda del restaurant Temporada–. Aquests quatre trams estan pensats per als veïns de Fornells de la Selva, Salt, Quart, Llagostera, Cassà de la Selva, Bescanó i també per als veïns de la Selva i el Pla de l’Estany. A la web s’indiquen les zones d’aparcament i serveis que hi ha disponibles a cada tram per facilitar la mobilitat dels participants. Quant a la ciutat de Girona, si bé el centre està “força cobert”, entre el tram 10 i el 13 –que corresponen al carrers Santa Clara, Pompeu Fabra, Col·legi Verd i parc del Migdia– fa “falta fer un esforç” a l’entrada nord de la ciutat, concretament a partir del tram 3 –de Pont Major a la Riera de Can Camaret continuant per Pedret i fins al Cul de la Lleona–. L’ANC fa una crida als vilatans de Sant Gregori, Celrà, Bordils, Mollet i Flaçà per implicar-se en aquests trams. Per inscriure-s’hi cal entrar a la webgirona.assemblea.cat/cadena-humana-fem-ne-via .
La via gironina també implicarà les ràdios locals. Els participants hauran d’escoltar les diferents emissores municipals de Cassà, Llagostera, Celrà, Vilablareix, Sant Gregori, Sarrià i Salt per seguir les indicacions.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada