dimecres, 10 de gener del 2018

Extinció dels dinosaures. L'asteroide que va provocar l'extinció dels dinosaures va caure "en el pitjor lloc possible" de la Tierra





Segons un article de l'11 de juliol del 2017 el Periodista Digital,

No podria haver estat colpejat en un lloc més greu de la Terra.

Aquesta és la conclusió fonamental a la que van arribar els científics que van perforar el cràter de l'impacte de l'asteroide associat amb la desaparició dels dinosaures, segons recull la BBC Mundo. - Perquè l'asteroide que va provocar l'extinció dels dinosaures va caure "en el pitjor lloc possible "de la Terra--.

Els investigadors van recuperar les roques en el cràter Chicxulub, al Golf de Mèxic, que van ser colpejats per l'asteroide de 15 km d'amplada que va impactar al nostre planeta fa 66 milions d'anys.

Arribar a la conclusió que el mar poc profund que va cobrir el lloc on va impactar l'asteroide va provocar que els volums colossals de sulfur s'apareguessin a l'atmosfera, estenent-se el període de "global de l'hivern" que seguia l'impacte.






Ni com, ni quant, sinó on

Si l'asteroide hagué caigut en un lloc diferent, el resultat podria haver estat molt diferent.

"Aquí és on arribem a la gran ironia de la història:
perquè al final no va ser la mida de l'asteroide,
l'escala de l'explosió
ni la seva globalització.
El que va fer que els dinosaures s'extingíssin va ser el lloc on va ocórrer l'impacte,"



Si l'asteroide hauria caigut uns moments abans o després, podria haver colpejat l'oceà, en lloc d'haver-ho fet en aigües costaneres poc profundes.

Un impacte en els oceans Atlàntic o Pacífic propers hauria significat una quantitat inferior de roca vaporitzada a l'atmosfera, incloent el guix mortal.

El núvol hauria estat menys dens i la llum solar podria haver aconseguit la superfície del planeta, evitant el que va succeir després.

En aquest fred i obscur món, el menjar de l'oceà es va acabar en una setmana i poc després a la terra no hi havia que menjar.

Sense aliment, els poderosos dinosaures tenien poques possibilitats de sobreviure.






Tots aquests fòssils es troben en una capa de no més de 10 cm d'espessor,
diu el paleontòleg Ken Lacovara a Alice Roberts.

Ells van morir de cop i van quedar enterrats molt ràpidament. Això ens diu que va ser només un moment en el temps geològic. Podrien haver estat dies, setmanes, mesos. Però no milers d'anys o centenars de milers d'anys. Això va ser essencialment un esdeveniment instantani.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada