En els darrers anys ha minvat. Hi ha certs mitjans d'informació que fan notícies a partir de tuits (elNacional.cat, entre d'altres)
LaDirecta destaca en aquest aspecte i podeu veure'n tots els seus reportatges aquí
Un dels darrers és aquest del 29 de maig del 2019
Societat Civil Catalana va rebre 700.000 euros d'una fundació afí finançada amb generosos donatius d'entitats privades
Diversos grups privats van aportar 800.000 euros l'any 2016 a la Fundació Joan Boscà, que va derivar-los en bona part a la plataforma unionista que va organitzar les grans manifestacions de l'octubre de 2017 en contra del referèndum de l'1 d'octubre. Així figura en els comptes anuals de la fundació als quals la 'Directa' ha tingut accés i que s'analitzen en un reportatge d'investigació publicat al número 478 de la 'Directa'
“BBV”, 250.000 euros; “SANT”, 200.000 euros; “CAIX”, 150.000 euros; “TEL”, 200.000 euros. Són xifres que apareixen en el llistat de donatius durant l’exercici 2016 a la Fundació Joan Boscà, una entitat sense ànim de lucre amb seu a Barcelona que té per objecte, segons els seus estatuts, “difondre i fomentar els principis constitucionals d’igualtat entre els espanyols, unitat i pluralisme polític i social dels pobles d’Espanya”. Així figura en els comptes anuals de l’entitat dipositats al Registre de Fundacions del Ministeri de Justícia espanyol, una documentació a la qual la Directa ha tingut accés i que desgrana en un reportatge d’investigació publicat al número 478 de la seva publicació quinzenal."
DIARI ARA
Font: wikipedia
És un diari d'informació general en català que es començà a distribuir el 28 de novembre del 2010 —coincidint amb les eleccions al Parlament de Catalunya— Ha estat pioner a Catalunya en el desenvolupament de subscripcions digitals i cobrament per continguts "online". Al setembre del 2017 va aconseguir 3,2 milions d'usuaris únics al web, cosa que el situa com a líder de la premsa digital en català. Té 50.000 subscriptors.
L'ARA és un rotatiu compromès amb la defensa de la cultura i la llengua catalana. Va néixer en plena crisi de la premsa tradicional, i adoptà el triple objectiu d'anar a buscar el món que ve, el país que ve i el periodisme que ve. La publicació compta amb reportatges i articles traduïts al català del New York Times i del The Economist. El diari es complementa amb diversos suplements, com Criatures (infantesa), Emprenem (economia), el dominical Ara Diumenge i la revista de cultura i oci Play. Entre novembre de 2010 i desembre de 2012, el cap de setmana també incloïa el dominical dedicat a l'oci Time Out Barcelona.
INVESTIGACIÓ
Destaquen els següents reportatges:
Operació Manuel Valls: així es va finançar la seva campanya
Un grup d'empresaris va acceptar pagar-li una retribució de 20.000 euros nets al mes des de la tardor passada
INVESTIGACIÓ
Destaquen els següents reportatges:
Operació Manuel Valls: així es va finançar la seva campanya
Un grup d'empresaris va acceptar pagar-li una retribució de 20.000 euros nets al mes des de la tardor passada
Molts recursos van venir de Madrid, on Valls va percebre un entusiasme i reconeixement que a Barcelona era més matisat
En una de les cites amb empresaris va demanar 20.000 euros nets al mes perquè havia de renunciar al sou de diputat francès, i se li van concedir.
Els 20.000 euros nets mensuals gairebé tripliquen els 7.200 euros bruts que es cobren com a diputat a França
“Li vaig presentar gairebé tot l’Íbex-35, també Felipe González, José María Aznar...”
FÉLIX REVUELTA
FUNDADOR DE NATURHOUSE
L'Estat va treure milers de milions d'euros dels dipòsits dels bancs catalans el 2-O
Administracions i empreses públiques espanyoles van castigar CaixaBank i el Sabadell després de l’1-O
"Entre Renfe, Adif, Ports de l’Estat, RTVE i d’altres van treure 2.000 milions d’euros del Sabadell en un sol dia", explica un empresari
Un directiu va trucar a De Guindos: "Heu canviat la seu? Doncs no patiu", va respondre el ministre. Poc després, els diners de les empreses públiques tornaven al banc.
LES CLAUS D’UNA OPERACIÓ D’ESTAT
Magnitud
Fonts financeres apunten que al Sabadell la fuga de dipòsits va ser d’uns 12.000 milions. La de CaixaBank arriba al doble, segons les fonts consultades. I un terç d’aquests diners els va retirar l’Estat.
Risc
Quan els mercats van percebre l’hemorràgia financera, les accions dels dos bancs es van enfonsar i el pànic va arribar als petits clients. Una situació inquietantment similar a la que va causar la fallida del Popular.
Avís
Abans de l’1-O, De Guindos va avisar que a Catalunya hi hauria una fuga de capitals. Quan això va passar, avisava els banquers: “Heu canviat la seu? Doncs no patiu”. Poc després, els diners tornaven al banc.
Set dies d’octubre: les 140 hores que van canviar Catalunya
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada