dimecres, 4 de setembre del 2019

L’activista en vaga de fam que ha atravessat Europa a peu arriba al parlament de Brussel·les (la República.cat)

FONT: Gerard Sesé

Jorge Fernández ha perdut 29 quilos i ha estat 64 dies sense ingerir sòlids i ha estat rebut a Waterloo pel president Puigdemont

En Jorge Fernández, activista internacional pels drets humans, conegut per la seva anterior acció (va estar sense menjar més de 50 dies a plaça Catalunya per a exigir al consistori municipal un seguit de mesures per a millorar les condicions de vida i les ajudes a les persones sense sostre) ha tornat a aconseguir una nova gesta aquest cop per a reclamar la llibertat de Catalunya i de l’activista Julian Assange.
Va iniciar la seva particular peripècia el 2 de juliol un cop acabada la manifestació independentista davant del parlament europeu.
A base de cafè, sucre i Aquarius, el gallec ha fet trams intermitents de 5 quilòmetres fins a arribar a l’altre Europarlament, el de Brussel·les després de 64 dies en vaga de fam una travessia de més de 450 quilòmetres.




Avui l’activista ha arribat en primer lloc a Waterloo acompanyat d’activistes d’ANC, de represaliats dels CDR, de la lluita sindical, i un representant de la colla castellera Xiquets de Torredembarra, i altres activistes per les llibertats europeus. A Waterloo han estat rebuts pel Molt Honorable President Carles Puigdemont. L’audiència s’ha estès a partir de les 11 del matí i han estat parlant de la internacionalització del Procés, de Dret internacional, de la situació de la defensa, de les llibertats i en especial de la llibertat d’expressió, i del dret a decidir, sense oblidar la situació de les famílies vulnerables i la criminalització dels mitjans de comunicació assimilada a la repressió neofranquista que està patint Catalunya. Els activistes també han aprofitat per a saludar al President en nom de les múltiples persones que li volien mostrar el seu suport, i dir-li que no està sol.

A continuació, els activistes han finalitzat la caminada, acompanyant a Jorge Fernández en el tram final fins a Brussel·les, on han denunciat els més de dos milions de vots defraudats en les passades Eleccions europees i han demanat la llibertat per a Julien Assange fins a que han estat ‘expulsats cordialment’ per portar les banderes i pancartes exigint la llibertat dels presos polítics catalans, i sense poder miccionar davant el Parlament Europeu, intenció que havia expressat l’activista Jorge Fernández, han hagut de marxar.

Ara, de camí de tornada a Barcelona, en Jorge té previst ingressar a l’hospital, on li han fet proves per comprovar el seu estat de salut. En una piulada, en Jorge explica que ara pesa 74 quilos, per tant, n’ha perdut 29, ja que i va començar amb 103.

Enllaç a la notícia del Twitter









"Nos recibe el president muy cordialmente en Waterloo , hablamos extendido sobre la situación social, sobre la falta de respeto a los derechos fundamentales en el mundo y la libertad de prensa ."

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada